OPEN DAG MARKE LOCHEM

Zaterdag 8 oktober 2022 vanaf 11.00 uur

Zaterdag 8 oktober vanaf 11.00 uur, organiseert Marke Lochem een informatie en-inspiratiemarkt. Na ruim drie jaar zorgvuldig onderhoud laat Marke Lochem zien welk moois er al op de Natuurstapsteen Stijgoord is gerealiseerd. Tijdens de informatiemarkt presenteren zich ook verschillende vrijwilligersgroepen die betrokken zijn bij Marke Lochem of die zich op een of andere manier bezighouden met biodiversiteit of anderszins met onze leefomgeving. Bezoekers krijgen tijdens een vaartochtje op de zomp ENTE op de Berkel ook de gelegenheid om vanaf het water te genieten.

In december 2018 stak de Stichting Marke Lochem op het terrein van het voormalige zwembad Stijgoord de eerste schop in de bodem. En Enthousiaste vrijwilligers hebben sindsdien het gebied verder ingericht, beheert en onderhouden. Uitgangspunten daarbij zijn zoveel mogelijk ruimte geven aan de ontwikkeling van natuur, het vergroten van een natuurlijke soortenrijkdom en het verhogen van de belevingswaarde. Hiermee wordt een buffer gerealiseerd tussen bedrijfs- en woongebied. Inmiddels is het gebied een gewild wandelrondje geworden en onderdeel van onder andere de wandelroute ‘Poort van Lochem’.

Door de inzet van de vrijwilligers is een pareltje toegevoegd aan de kwaliteit van de woonomgeving.

Tijdens de open dag wordt met een feestelijk tintje de laatste hand gelegd aan de realisatie van een oeverzwaluwenwand. Een belangrijke toevoeging aan het gebied dat met financiële steun van Fonds 1819, het IJsvogelfonds van Vogelbescherming Nederland, de Vogelwerkgroep Noordwest-Achterhoek en sponsoren gerealiseerd kon worden.

Iedereen is van harte welkom op Stijgoord
Stijgoord 2
7241 XA Lochem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑