Bever op zoek naar een nieuwe woonplaats (vervolg)

Over de bever in natuurstapsteen Stijgoord ging ons vorige bericht. De nieuwsgierige reacties hierop zijn aanleiding om daar nog iets meer over te vertellen.

Ecoloog Michiel Schaap  monitort al heel lang de ontwikkeling van bevers in de Achterhoek en in het  bijzonder langs de Berkel. Volgens hem gaat het hier om dezelfde bever die al een aantal weken in de omgeving van Lochem opvalt en volgens hem al sinds 2018 langs de Berkel foerageert.   De kans is groot dat deze ook rond Beekvliet opduikt. Bij de Groenlose Slinge richting Lebbenbrugge schijnt een stelletje te zitten. Jonge bevers verlaten hun familie als ze ongeveer 2 jaar zijn en gaan dan op zoek naar een eigen territorium; normaal gemiddeld 4 kilometer beeklengte,  afhankelijk van het voedselaanbod van oeverplanten en hout. Hier zal zijn aanwezigheid vooral bepaald worden door de “stoffering” van de Berkel.

Wil je als je in de omgeving van Lochem ook een bever ziet dit naar Michiel mailen? info@michielschaap.nl
Op zijn website http://www.michielschaap.nl staan heel veel schitterende natuurfoto’s.

In onderstaand artikel lees je meer over de gestage verspreiding van bevers in Oost-Gelderland: BEVERS LIEVER STUREN DAN BESTRIJDEN

©Michiel Schaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑